ΕΝΑΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

   1° ΕΠΑΛ Χαλκίδας         ΜΑΡΤΙΟΣ 2024|Τεύχος 9


    ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ


Η κούπα της Εύβοιας στα χέρια μας !





 Ο Τελικός αγώνας ποδοσφαίρου κοριτσιών πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024 στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας .
Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια της ομάδας ποδοσφαίρου! Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι στον αγώνα 1ο ΕΠΑΛ με το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας, καταφέραμε να κερδίσουμε με 1-0 και να αποσπάσουμε το κύπελλο της Εύβοιας. Η αφοσίωση και η δουλειά σας ανταμείφθηκαν, κάνοντας το σχολείο μας υπερήφανο!
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λειβαδίτη για τη στήριξή του και τη δέσμευσή του ακόμα και όταν απουσίαζε από το 2ο ΓΕΛ .Η παρουσία του στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας αποτελεί πηγή έμπνευσης και υποστήριξης για όλες τις ομάδες.
 

8η Μαρτίου: ημέρα της γυναίκας (tips για να κάνετε τις γυναίκες σας να νιώθουν διαφορετικές)


Tης Τσιακρίγκινα Αλεξάνδρας Β ΕΠΑΛ

Η 8η Μαρτίου είναι μια ιδιαίτερη ημέρα αφιερωμένη στην εξέχουσα ρόλο και σημασία των γυναικών. Είναι ευκαιρία να τιμήσουμε την πρόοδο, τη δύναμη και τις επιτεύξεις τους. Για να εκφράσετε την εκτίμησή σας, μπορείτε να προσφέρετε προσωπικές κατασκευές, ένα όμορφο βιβλίο ή ακόμη και μια ημέρα περιποίησης.
Δώρα που θα εκτιμηθούν περιλαμβάνουν 
•ενα μπουκέτο λουλούδια (όχι απαραίτητα μεγάλο)
•αξεσουάρ μόδας, 
•προσωπικά κοσμήματα, 
•λοσιόν σώματος ή 
•ένα ρομαντικό δείπνο. 
Μην ξεχνάτε τη σημασία της προσωπικής έκφρασης και του χρόνου που αφιερώνετε στις γυναίκες που αγαπάτε.Η προσοχή και η φροντίδα που επενδύετε στις σχέσεις είναι πολύ σημαντικότερες από τα υλικά δώρα. Ένα ειλικρινές χειρόγραφο μήνυμα ευγνωμοσύνης ή η διάθεση να μοιραστείτε χρόνο μαζί τους αντικατοπτρίζουν την αληθινή εκτίμησή σας. Τα δώρα μπορούν να είναι όμορφα, αλλά η προσωπική σας παρουσία και προσοχή κτίζουν πολυτιμότερες σχέσεις.


28 Φεβρουαρίου 2024,Χαλκίδα,

                                             
ΗΛΙΑΝΑ ΓΙΑΜΑ Α ΕΠΑΛ

                                   
          Αγαπητό μου Ημερολόγιο, 
         
          Σήμερα ξύπνησα με μια ανησυχία! Ο ύπνος μου ήταν γεμάτος με εφιαλτικές εικόνες: δύο τρένα να  συγκρούονται ,τσακισμένες λαμαρίνες βαγονιών, σπασμένα τζάμια και όλη η ατμόσφαιρα να έχει γεμίσει με καπνούς και ουρλιαχτά ανθρώπων  που ζητούσαν βοήθεια. Μετά συνειδητοποίησα ότι σήμερα η Ελλάδα πενθεί τα παιδιά της που χάθηκαν πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Το τρίτο κατά σειρά δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών!Οι τύψεις; Πολλές! Δυστυχώς, δεν τις νιώθουν αυτοί που είναι υπέφθηνοι για αυτό το έγκλημα, αλλά οι γονείς που δεν πήραν απάντηση στο μήνυμα "ΠΑΡΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ". Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα και διέγραψαν τις ευτυχησμένες στιγμές του τριημέρου  της αποκριάς. Οι απίστευτες εικόνες των τρένων που συγκρούστηκαν δεν μπορούν να βγουν από το μυαλό μου. Τόσες αθώες ψυχές, τόσο νέα παιδιά χάθηκαν άδοξα. Πενήντα επτά νεκροί! Αναρωτιέμαι, είναι άραγε τόσοι; Ή μήπως κάποιοι εξαϋλώθηκαν και δε βρέθηκε ούτε το γενετικό τους υλικό; Τα συναισθήματα πολλά... στην αρχή ήμουν σοκαρισμένη, πλέον κυριαρχεί ο θυμός, η αγανάκτηση, η οργή και ένα αόρατο "ΓΙΑΤΙ" που αιωρείται σαν σκέψη στο μυαλό όλων των Ελλήνων.Θα αναλάβει κάποιος ή κάποιοι ευθύνες; Ευθύνες διαχρονικές! Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και οι υποδομές της χώρας μας ανήκουν  στα μεταεπαναστατικά χρόνια. Πού είναι η τεχνογνωσία και τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας που λειτουργούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες;  Κανένας από την πολιτική ηγεσία, κανένας κρατικός οργανισμός δεν τόλμησε να κοιτάξει στα μάτια αυτούς τους γονείς και να τους πει την αλήθεια: "Συγγνώμη που αργήσαμε, τα χρήματα για τις υποδομές πήγαν στις βίλες μας"! Είναι αδιανόητο και εξοργηστικό μετά από κάθε θυσία στην άσφαλτο να ισχυρίζονται πως ήταν μια ευκαιρία να κατασκευαστεί ένας σωστός αυτοκηνιτόδρομος, όπως ακούστηκε στο δυστύχημα των Τεμπών του  2003, ήταν μια ευκαιρία να κατασκευαστεί το σιδηροδρομικό, όπως ακούστηκε στο έγκλημα των Τεμπών το 2023.Δεν θα ξεχααστεί ποτέ αυτό το θλιβερό γεγονός! Η πάλη μας θα πρέπει να είναι αέναη, ώστε να καταφέρουμε να τιμήσουμε αυτά τα αδικοχαμένα παιδιά, αυτούς τους αγγέλους που πλήρωσαν λάθη χρόνων, όχι μόνο του κράτους, αλλά και δικών μας, που δεν έχουμε ενεργήσει εως τώρα για να διεκδηκίσουμε τα δικαιώματά μας. Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αλλά εγκληματική ενέργεια όλων των υψηλόβαθμων "ηθοποιών".
                                                                                    
                                                                                                  Με αγάπη, 
                                                                                                                    Μαθήτρια Α' Λυκείου.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ


Βασιλιανα Ριννη ΒΥΓ4
 
Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος… 
Τα δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά και ο χρόνος σταμάτησε. 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους άδικα, κυρίως φοιτητες. Τα θύματα δεν ήταν «αριθμοί», ηταν νέοι άνθρωποι, παιδιά, φοιτητές, πατεράδες, μαμάδες, έγιναν δικοί μας. Δεν είναι η κακιά η ώρα, αντιθέτως είναι η νοοτροπία. Δρόμοι, σιδηρόδρομοι, υποδομές λειτουργούν ως παγίδες θανάτου για δεκαετίες και κανεις δεν σπεύδει να λύσει τα προβλήματα γιατί δεν έχει άμεσο όφελος. Η Ελλάδα είναι η χωρα που μόνο αν θυσιαστούν πολλοί ταυτόχρονα ίσως βελτιωθεί μια κατάσταση. Σπανίως ασχολείται κάποιος σοβαρά νωρίτερα… Πολλοί  τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλοι αγνοούνται ακόμη και σήμερα… Το ανθρώπινο λάθος και οι εγκληματικές παραλείψεις…Ένα χρόνο μετά, σήμερα, οι ένοχοι έχουν μείνει ατιμώρητοι.  Το σύνθημα « στείλε όταν φτάσεις» που όλοι έχουμε ζητήσει από αγαπημένα μας πρόσωπα όταν ταξιδεύουν, κυριάρχησε εκφράζοντας τον πόνο και την αγωνία όλων. Το δυστύχημα των Τεμπων αποτελεί το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας μας. Τόσα σπίτια κλείσανε και ένα μεγάλο κομμάτι από το μέλλον αυτής της κοινωνίας χάθηκε για πάντα. Ένα χρόνο μετά οι μνήμες ξαναζωντανεύουν… ίσως και να μη σβήσουν ποτέ για όσους υπήρξαν μάρτυρες της κολάσεως. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξεχαστεί ,είναι άμεση ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτού του φρικτού εγκλήματος για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον.


# MAMAΕΡΧΟΜΑΙ...

BAΣΩ Α ΕΠΑΛ

Ένας χρόνος έχει περάσει από την τραγική σιδηροδρομική τραγωδία που σημάδεψε την Ελλάδα. Tο MEGA για να τιμησει τη μνήμη των 57 νέων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδοξα, δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ με το όνομα #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ… με την συνεργασία της Ανθή Βούλγαρης που έκανε την έρευνα για το δυστύχημα, και επικοινωνεί με τούς συγγενείς των θυμάτων, προσπαθεί να βρει μια απάντηση σε ερωτήσεις που ρωτάμε ακόμα και σήμερα... 
Link: TEMPH

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ




Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας για την πιστοποίηση και τη στήριξή τους στην εφημερίδα μας❤ 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις