ΕΝΤΕΚΑΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  1° ΕΠΑΛ Χαλκίδας         ΜΑΡΤΙΟΣ 2024|Τεύχος 11


    ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ

 25η Μαρτίου 

Tης Τσιακρίγκινα Αλεξάνδρας Β ΕΠΑΛ

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην ιστορία της Ελλάδας, καθώς συμπληρώθηκαν φέτος 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Αυτή η γιορτή αντιπροσωπεύει τον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, καθώς οι Έλληνες αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν τον οθωμανικό ζυγό.

Στην επέτειο αυτή, θυμόμαστε τον ηρωισμό και τη θυσία των προγόνων μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας. Είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε τους αγωνιστές της επανάστασης και να εμπνευστούμε από την ανδρεία και την αποφασιστικότητά τους.

Πέρα από την εορταστική διάθεση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που υπερασπιζόμαστε σαν έθνος. Επίσης, πρέπει να αναγνωρίζουμε τη συνέχεια του αγώνα για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, καθώς πολλά από τα ιδανικά που προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε ως κοινωνία πηγάζουν από την ηρωική πάλη των προγόνων μας.

Συνοψίζοντας, η 25η Μαρτίου είναι μια ημέρα που μας υπενθυμίζει το παρελθόν μας, ενισχύει την εθνική μας ταυτότητα και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να προωθούμε τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας στο μέλλον. 



Αγαπητοί γονείς, μαθητές και φίλοι του σχολείου,

Με χαρά σας προσκαλούμε στη γιορτή που διοργανώνει η ομάδα της σχολικής εφημερίδας μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 5 Απριλίου, στις 20:30, στην οδό Ιφιγένειας 8Α στην Χαλκίδα.

Θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα θα στηρίξουμε την έκδοση της έντυπης εφημερίδας του σχολείου μας με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών πόρων της.

Το πρώτο ποτό της βραδιάς θα κοστίζει 10 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου και των δραστηριοτήτων του σχολείου.

Ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά μαζί και να στηρίξουμε την προσπάθεια των μαθητών μας για μια καλύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση!

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

Με εκτίμηση, Η Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής της Σχολικής Εφημερίδας

Ζωγραφίες

Η ζωγραφιά της μαθήτριας Βασιλικής Φρούσσα της Α λυκείου για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου αποπνέει μαγεία και δημιουργικότητα. Με έντονα χρώματα και δραματική έκφραση, αναδεικνύει την αγάπη της για το θέατρο και μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΧΑΛΒΑ

https://akispetretzikis.com/recipe/2477/tsoyreki-me-chalva

Το τσουρέκι με χαλβάς του Ακη Πετρετζίκη συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση του ελληνικού τσουρελίου με τη γλυκύτητα της χαλβάς. Αφράτο και αρωματικό, αποτελεί τέλειο σνακ ή γλυκό για τον καφέ. Η συνταγή περιλαμβάνει πλούσια στρώση χαλβά, που προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Κοντά μαλλιά

Δημητρίου Γαρυφαλια Α ΕΠΑΛ

Τα κοντά καρέ μαλλιά είναι τα πιο μοντέρνα και κομψά κουρέματα για τις καθημερινές γυναίκες όλως των ηλικιών αφού προσδίδει κάτι αναμφισβήτητα κλασικό με αέρα νεοτερισμού στην εμφάνιση. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές δυναμικές γυναίκες συνδέονται με αυτό το κούρεμα στα μαλλιά τους. Πριν από τον 20 αιώνα, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών φορούσε τα μαλλιά τους μακριά αλλά πιασμένα πάνω σε πλεξούδες η <<κουλούρια>>. Τα μακριά μαλλιά ήταν το σύμβολο της θηλυκότητας και το να έχουν κοντά μαλλιά ήταν σκανδαλώδης για την εποχή εκείνη. Οι γυναίκες άρχισαν να κόβουν τα μαλλιά τους στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Ήταν μια μορφή κοινωνικής εξέγερσης που βοηθούσε της γυναίκες να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ισότητα των φύλων. Τοτς ήταν που δημιουργήθηκε και η βιομηχανία των γυναικείων κομμωτηρίων. Ενώ η δημοτικότητα του χτενίσματος έχει έρθει και έχει εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, ποτέ δεν εξαφανίστηκε πραγματικά. Κατά κάποιον τρόπο δεν έχασε ποτέ την ισχυρή του σχέση με το υψηλό στυλ και γυναικεία ενδυνάμωση. Πάρα το γεγονός ότι τι ευρύ κοινό έχει συνηθίσει να βλέπει γυναίκες με κοντά μαλλιά, ένα μοντέρνο και σύγχρονο κοντό καρέ καταφέρνει να κάνει πρωτοσέλιδα κάθε χρόνο. Ειδικά όταν συνδέεται με μια διασημότητα που είναι γνωστή παγκοσμίως.


Αναζητώντας την Εσωτερική Γαλήνη: Τρόποι Χαλάρωσης για Ψυχική Ανανέωση

Θεοδώρα Μουστάκας,Β ΕΠΑΛ

Η ψυχική ηρεμία είναι αναμφίβολα αναγκαία για την ευημερία και την ισορροπία μας. Εκτός από τη γνωστή πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτή η κατάσταση αρμονίας.

Η μουσική, για παράδειγμα, αποτελεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο χαλάρωσης. Το άκουσμα αγαπημένων μελωδιών μπορεί να απομακρύνει το μυαλό από το άγχος και να μας μεταφέρει σε έναν κόσμο ηρεμίας και ευτυχίας.

Δεύτερον, η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως θεραπευτικά μέσα για την ψυχή. Η επίσκεψη σε μουσεία ή σε θεατρικές παραστάσεις μπορεί να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις μας και να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τις καθημερινές μας σκέψεις.

Επιπλέον, η φύση προσφέρει έναν ευεργετικό τόπο αναζήτησης εσωτερικής γαλήνης. Οι περιπάτοι σε δάση ή τα ταξίδια σε βουνά μπορούν να μας συνδέσουν με το φυσικό περιβάλλον και να μας χαλαρώσουν.

Τέλος, η πρακτική της ευγνωμοσύνης και η ασκηση της συνειδητής παρουσίας μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα προοπτική ζωής, βοηθώντας μας να επικεντρωθούμε στιγμιαία στο παρόν και να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Όλοι αυτοί οι τρόποι, όταν ενσωματωθούν στην καθημερινή μας ζωή, μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιο ηρεμη και ισορροπημένη ύπαρξη.

Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας για την πιστοποίηση και τη στήριξή τους στην εφημερίδα μας❤ 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις