ΕΒΔΟΜΟ ΤΕΥΧΟΣ

 

  1° ΕΠΑΛ Χαλκίδας         Φεβρουάριος 2024|Τεύχος 7


    ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ


Ποδοσφαιρικός Αγώνας


Της Τσιακρίγκινα Αλεξάνδρας, Β' ΕΠΑΛ

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα ποδοσφαίρου κοριτσιών, το σχολείο μας αντιμετώπισε το ΓΕΛ Αρτάκης. Η ένταση ήταν μεγάλη, και παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ (0-0).


Η αγωνία παρέμεινε ακόμη και μετά τη λήξη του αγώνα, καθώς ο αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι. Οι ποδοσφαιρίστριες μας ανέλαβαν την πρόκληση με αποφασιστικότητα, επιδεικνύοντας εξαιρετικές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα.


Καθώς η αγωνία έφτασε στο αποκορύφωμά της και μετά την εκτέλεση 16 συνολικά πέναλτι οι μαθήτριες μας κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-2.


Η χαρά έλαμψε στα πρόσωπα των κοριτσιών μας, που εκτός από πολύ καλή απόδοση είχαν και άψογη συμπεριφορά. Αυτή η νίκη αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας και την αφοσίωση που επιδεικνύει σε κάθε αγώνα. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο επόμενο παιχνίδι που θα είναι ο ημιτελικός.

AIDS

Δημητρίου Γαρυφαλια, Α ΕΠΑΛ

Πλέον στις μέρες μας υπάρχουν πολλές αρρώστιες μια από αυτές τις αρρώστιες είναι και το AIDS το AIDS είναι το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας επίσης είναι το τελικό στάδιο λοίμωξης του ανθρώπινου ανοσοποιητικό συστήματος από προκαλείται από τον ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας. Η νόσος αυτή στο ανοσοποιητικό σύστημα και παρεμποδίζει κάνοντας τα άτομα με AIDS ποιο ευάλωτα σε λοιμώξεις και όγκους, συχνά δεν προσβάλουν τα άτομα με λειτουργικά ανοσοποιητικό σύστημα.

 Τα συμπτώματα του AIDS ειναι τα εξής :

 1)πυρετός

 2)αδενοπάθεια

 3)εξάνθημα

 4)πονολαιμος 

5)κούραση 

6)ρίγος

Το AIDS προήλθε από την Νότια Αφρική τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και αναγνωριστηκε πρώτη φορά σε κέντρα ελέγχου πρόληψης νοσημάτων τον (Η.Π.Α) το 1981.Τρόπος δράσης του ιού : Αυτός ο ιός προσβάλει ορισμένα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος για το ανοσοποιητικό του σύστημα. Μετά ενώνονται με άλλους υποδοχείς της κυτταρικής μεμβράνης του κυττάρου οι κυτταρικές μεμβράνες του ιού και του κυττάρου ενώνονται ώστε το γονιδιακό υλικό του ιού να διαχυθεί εντός του κυττάρου. Τα τμήματα αυτά θα ενσωματωθούν στα DNA του κυττάρου.Σημεία και συμπτώματα του AIDS :Η αρχική περίοδος μετά τη μόλυνση ονομάζεται οξεία λοίμωξη η πρώιμη λοίμωξη, πολλά άτομα αναπτύσσουν ένα σύνδρομο παρόμοιο με γρίπη ή λοίμωξη επίσης παρουσιάζονται συμπτώματα που συνηθέστατα περιλαμβάνουν : πυρετό, φλεγμονή στο λαιμό πονοκέφαλο και πληγές.AIDS : ορίζεται ότι κάποιος έχει αναπτύξει το AIDS όταν τα κύτταρα του είναι σε ρυθμό λιγότερα απο του αίματος είτε όταν έχει εκδηλωθεί η παρουσία συγκεκριμένων νόσων που συσχετίζεται με την προχωρημένη λοίμωξη, περίπου ο μισός πληθυσμός που έχει μολυνθεί θα αναπτύξουν AIDS σε 10 χρόνια αν δεν λάβουν έγκαιρα θεραπεία. Οι ποιο κοινές καταστάσεις που σημαίνουν συναγερμό για την εμφάνιση του AIDS ειναι η πνευμονία η από πνευμοκύστη.

Vivienne Maree Medrano 

Θεοδώρα Μουστάκα, Β ΕΠΑΛ

Η Vivienne Maree Medrano, ή αλλιώς "Vivziepop", είναι μια ταλαντούχα δημιουργός κινουμένων σχεδίων και σεναριογράφος που έχει κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του κοινού με το μοναδικό της στυλ και τις πρωτότυπες ιδέες. Με έναν ξεχωριστό τρόπο να συνδυάζει το μαύρο χιούμορ με τη φαντασία και το σκοτεινό, η Vivziepop έχει δημιουργήσει έναν κόσμο γεμάτο χαρακτήρες που ζουν σε περιβάλλοντα γεμάτα με φαντασία και ζωντάνια.

Συνεργάτες όπως οι Dave Capdevielle και Brandon Rogers έχουν συνεργαστεί στενά με τη Vivziepop για να φέρουν στη ζωή τα έργα της. Με τη συνεχή τους καινοτομία και αφοσίωση, αυτοί οι συνεργάτες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη εντυπωσιακών παραγωγών που έχουν κερδίσει την αναγνώριση και την εκτίμηση του κοινού.

Η δουλειά της Vivziepop είναι εκτενώς γνωστή για τα δύο της κύρια έργα, το "Hazbin Hotel" και το "Helluva Boss". Το "Hazbin Hotel" είναι μια σειρά που ακολουθεί την προσπάθεια μιας δαίμονας να μετατρέψει το ξενοδοχείο της σε ένα μέρος ασφαλές για τα αμαρτωλά πνεύματα, ενώ το "Helluva Boss" ακολουθεί μιαν ομάδα δαιμόνων που παρέχουν υπηρεσίες εξόδου από την κόλαση. Και τα δύο έργα ξεχωρίζουν για την εξαιρετική αφήγηση, τους πολύχρωμους χαρακτήρες και το μοναδικό animation style που τα διακρίνει.

Προσωπικά, θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τη δουλειά της Vivziepop και το animation style που δημιουργεί. Η τέχνη και η φαντασία της διακρίνονται σε κάθε σκηνή και κάθε χαρακτήρα που δημιουργεί, και η δροσερή της προσέγγιση στο χιούμορ και την αφήγηση μας κρατά συνέχεια συντροφιά. Είναι μια δημιουργός που ανανεώνει την αισθητική των κινουμένων σχεδίων και μας ταξιδεύει σε κόσμους φαντασίας με τον δικό της μοναδικό τρόπο.


Η σημασία της ψυχικής υγείας

Θεοδώρα Μουστάκα, Β ΕΠΑΛ

Η ψυχική υγεία είναι ένας θεμέλιος πυλώνας της ευημερίας μας και της ποιότητας ζωής μας. Αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας απαιτεί προσοχή και προσπάθεια. Σημαίνει να είμαστε επίγνωστοι των συναισθημάτων μας, να εκφράζουμε τις ανησυχίες και τις ανάγκες μας και να ζούμε με ισορροπία και αυτοσεβασμό.

Η πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία είναι σημαντική όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες ή κρίσιμες στιγμές. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορούν να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τις δεξιότητες αντιμετώπισης του στρες και της άγχους, να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση μας και να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τη σημασία της ψυχικής μας υγείας και να δίνουμε προτεραιότητα στη φροντίδα της, όπως κάνουμε και με την φυσική μας υγεία. Μόνο μέσα από την ισορροπία και τη φροντίδα μας για τη ψυχική μας ευημερία μπορούμε να απολαύσουμε μια ικανοποιητική και πλήρη ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας για την πιστοποίηση και τη στήριξή τους στην εφημερίδα μας❤



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις