ΤΡΙΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 1° ΕΠΑΛ Χαλκίδας         ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024|Τεύχος 3

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ


Ζωγραφιές μαθήτριών


ΑΡΙΕΤΤΑ, Γ ΕΠΑΛ




Ρεμπελου Καλλιόπη








Σημερινός Αθλητισμός



Οι σημερινός αθλητισμός ελκύει μικρούς και μεγάλους κάνοντας τους να θέλουν να γυμναστούν καθώς και δημιουργήσουν νέες ομιλίες. Είναι γεγονός ότι επιθυμούν να γυμνάζονται καθημερινά διότι αυτό τους βοηθάει να ξεφεύγουν από τα καθημερινά προβλήματα τους. Έτσι, επιλέγουν ένα άθλημα και αξιοποιούν το χρόνο τους σε αυτή.
Ο αθλητισμός προσφέρει υγεία, όπως η καλή λειτουργία της καρδιάς και κρατά το σώμα του αθλητή σε φόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάνοντας ένα άθλημα τα παιδιά αποκτούν πειθαρχία, αγωνιστικότητα και συνεργασία επειδή δραστηριοποιούνται σε μια ομάδα. Μαθαίνουν την έννοια της ομαδικότητας και το πως πρέπει να αλληλοβοηθούνται μεταξύ τους. Επιπλέον, δημιουργούν νέες φιλίες και έχουν την ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση Το πρότυπο το οποίο θαυμάζει είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο, γιατί κατάφερε από φτωχή οικογένεια να φτάσει στην κορυφή του κόσμου και να γίνει παίκτης του NBA κάτι που επιθυμούσε από μικρός. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 1994 από τον Τσαρλς και τη Βερόνικα Αντετοκούμπο. Ο πατέρας του ήταν αθλητής ποδοσφαίρου στη Νιγηρία και η μητέρα του ήταν αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν αρκετά δύσκολες, καθώς οι γονείς του δυσκολεύονταν να βρουν δουλειά και έτσι εκείνος και ο αδερφός του Θανάσης πούλαγαν γυαλιά ηλίου, τσάντες και ρολόγια στις υπαίθριες αγορές.
Επομένως,
ο αθλητισμός είναι μια πολύ καλή δραστηριότητα και για τους μικρούς και για τους μεγάλους. Έτσι, όλοι θα ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και μπορεί να είναι τα νέα υποψήφια μέλη που θα εκπροστήσουν την Ελλάδα, όπως ο Γιάννης. Τέλος, θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να αθλούνται, γιατί είναι ένας σημαντικός παράγοντας και αντιμετωπίζουν θετικά τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Αγγελική Δούλου, μαθήτρια Β΄ ΕΠΑΛ




Σχολικός εκφοβισμός 

Δημητρίου Γαρυφαλια, Α ΕΠΑΛ

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, ένα είδος Bulling, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός διαφορισμός αναφέρεται στη χρήση
βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών, με στόχο να προκληθεί φόρος, πόνος ή αναστάτωση.
εμφανίζεται με τη μορφή λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσει ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φήμων, καταστ ροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα, του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματος, σπρωξίματα, κλωτσίες), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού δεκβιασμός μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτ ως στο κινητο τηλέφωνο).

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Η πρόθεση από το παιδί δράστη να βλάψει, να κάνει ζημιά στο παιδί
στόχο
2) Έλλειψη, συχνά, δικαιολογίας για την πράξη
3) Επανάληψη της συμπεριφοράς
4) Ικοινοποίηση που αντλεί ο δράστης από τη βλάβη του θύματος


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ
με βάση του αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποίησε η Εταιρεία
ψυχοκοινωνικής υγείας του παιδιού και του Εφήβου σε συνεργασία με την Παιδαγωγική σχολή του Α.Π.Θ., το 291 των μαθητών έχει υποστεί κάποια μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος με συχνότητα δύο ως τρεις φορές το μήκος ή και περισσότερο, τα αγόρια είναι πιο συχνά θύτες και θύματα εκφοβιστικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται κυρίως στο σχολικό περιβάλλον σε χώρους χωρίς επίβλεψη από τους εκπαιδευτικούς η αυλη, ο διαδρομος ή η ταξεις κατα την ωρα του διαλειματος.

 Συγκεκριμενα τα παιδια τα οποια δεχονται σχολικον εκφοβισμό νιώθουν κιριως φόβο, απόγνωσης και παρουσιάζουν κένα ψυχής. Αισθάνονται ότι απειλού και πάνω σκοπίο και παρουσιάζουν συμπτώμα ναι, τρομάζουν, αρκούνται τα σχολικής βίας, μπορεί επίσης να γίνουν επιθετικοί και νευρικοί, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου τα ίδια τα παιδιά - σώματα μπορούν και γίνουν αύτες σε άλλα παιδιά ή στα αδέρφια τους στο σπίτι. Aπό την άλλη μεριά, οι γονείς συνήθως δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα.



Φιλικοί αγώνες 1ο ΕΠΑΛ - 3ο ΓΕΛ με ισοπαλία στον αγώνα 

Της Τσιακρίγκινα Αλεξάνδρας, Β' ΕΠΑΛ



Σήμερα 11 Ιανουαρίου 2024 , πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας του σχολείου μας με το 3ο ΓΕΛ. 
Με σκορ 1-1 ισοπαλία η ομάδα μας απέδωσε το καλύτερο της εαυτό και προετοιμάζεται δυναμικά για το πρωτάθλημα βόλλευ που θα γίνει σύντομα τον επόμενο μήνα 
Ακολουθούν φωτογραφίες που τράβηξε μαθήτρια από τον όμιλο σχολική εφημερίδας του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας





"Η Εκπαίδευση ως Κλειδί για την Καταπολέμηση της Ανεργίας: Επενδύοντας στο Μέλλον μας"

Της Θεοδώρα Μουστάκας, μαθήτριας 'Β ΕΠΑΛ 




Η ανεργία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα, δίνοντας έμφαση στη σημασία της εκπαίδευσης για το μέλλον. Η καλή παιδεία αποτελεί το βασικό εργαλείο που εξοπλίζει τους νέους με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιούν οι μαθητές ότι η διαμόρφωση μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας αρχίζει από τα βασικά χρόνια της εκπαίδευσης τους. Η καλή ακαδημαϊκή επίδοση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η κριτική σκέψη και η συνεργατικότητα αποτελούν το θεμέλιο για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Στη σημερινή πραγματικότητα, ο ανταγωνισμός για τις θέσεις εργασίας είναι έντονος, και η παγκοσμιοποίηση απαιτεί συνεχή εκπαίδευση και προσαρμογή. Οι μαθητές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων δεν αφορά μόνο το πέρασμα των εξετάσεων, αλλά την ανάπτυξη μιας ευέλικτης σκέψης που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Το επίκεντρο της προσπάθειας τους πρέπει να είναι η επίτευξη υψηλού επιπέδου παιδείας, η ανάπτυξη προσωπικών τους ικανοτήτων και η αναζήτηση των ενδιαφερόντων τους. Μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και της επιδίωξης της αριστείας, μπορούν να διαμορφώσουν μια ισχυρή βάση για τη μελλοντική τους επαγγελματική επιτυχία.

Συνεπώς, η αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτεί περισσότερο από ποτέ τη συνεισφορά και την προσπάθεια κάθε μαθητή. Μέσα από την επένδυση στην εκπαίδευση και τη συνεχή εξέλιξη, μπορούν να διαμορφώσουν το δικό τους φωτεινό μέλλον και να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.


Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας για την πιστοποίηση και τη στήριξή τους στην εφημερίδα μας❤






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις