ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ

1° ΕΠΑΛ Χαλκίδας     ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023|Τεύχος 2

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ

 ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ .... ΕΔΩΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ 

Της Τσιακρίγκινα Αλεξάνδρας, Β' ΕΠΑΛ

Το 1ο  ΕΠΑΛ Χαλκίδας αποφάσισε να οργανώσει μια υπέροχη εκδρομή στην Αράχωβα και το πέτυχε . Οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν τα πιο ωραία μέρη της και περισσότεροι από αυτούς έμειναν ευχαριστημένοι. 

Τα ωραία στενά, οι χρωματιστές βιτρίνες γεμάτες γιορτινή διάθεση , οι ζέστες καφετέριες και γενικώς η πόλη συνεχίζει να παραμένει το καλύτερο μέρος να επισκεφτείτε τα Χριστούγεννα και να περάσετε τόσο τέλεια όσο περάσαμε και εμείς. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες της είναι εξίσου πολύ φιλικοί και ευδιάθετοι για συζήτηση,  πράγμα που μας προσελκύει να θέλουμε να ξαναερθουμε . 

Στον γυρισμό, κάναμε στάση και στην Λειβαδιά η οποία μας φάνηκε το ίδιο εκπληκτική με τις στολισμένες ταβέρνες στην περιοχή της λίμνης . Ο μύλος (ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Λειβαδιάς) παραμένει να υπάρχει και να δουλεύει. 

Τέλος ο υπέροχος γυρισμος που πραγματοποιήθηκε με τραγούδια και χορούς στο λεωφορείο θα μας μείνει σαν ακόμη μια ανάμνηση που θα θέλουμε να την μοιραστούμε με τους συγγενείς και τους φίλους μας . 

Υ.γ. ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κυριακούλη και τον κ. Ιωάννου που ανέλαβαν να μας επιβλέπουν κατά την διάρκεια της εκδρομής και της μεταφοράς. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης και τον οδηγό μας που μας μετέφερε και μας έβαζε τα πιο ωραία τραγούδια 

Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από την ημέρα αυτή :






ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Φρουσσα Βασιλικη, Α' ΕΠΑΛ



•|14 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα αγάπης|•
Μια σημαντική ημερα, που γιορτάζεται το πιο σημαντικό συναίσθημα σε όλο τον κόσμο, το συναίσθημα που νικάει μέχρι και τον φόβο. Για αυτή την λέξη έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά, για την ερωτική αγάπη, την φιλική αγαπη, την αγάπη του γονέα προς το παιδί του. Ένα συναίσθημα που σε γεμίζει με  ευτυχία και χαρούμενες στιγμές και αναμνήσεις. Η 14 Δεκεμβρίου όμως είναι κάτι διαφορετικό αφού η αγάπη είναι με διαφορά το πιο δυνατό συναίσθημα που μπορεί να βρεθεί, αρκεί απλά να το θέλεις, για αυτό αγαπά τους ανθρώπους γύρω σου, μπορείς να δείξεις την αγάπη με πόλους τρόπους, μικρούς και μεγάλους, αγάπη δεν είναι μόνο τα δώρα και τα λεφτά αλλά οι αληθινές πράξεις και τα όμορφα λόγια.

 "Η Ψηφιακή Εκπαίδευση: Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές"

Της Θεοδώρα Μουστάκας, μαθήτριας 'Β ΕΠΑΛ 


 

Η τεχνολογική εξέλιξη και η διαρκής ψηφιακή μετασχηματισμός της κοινωνίας έχουν επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας, με την εκπαίδευση να μην αποτελεί εξαίρεση. Η εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις, αλλά και συναρπαστικές προοπτικές για την εκπαίδευση του μέλλοντος.
Μία από τις βασικές προκλήσεις της ψηφιακής εκπαίδευσης είναι η ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και προσαρμογή των εκπαιδευτικών. Η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να είναι διαρκώς ενημερωμένοι και έτοιμοι να ενσωματώνουν νέες μεθόδους και εργαλεία στη διδακτική διαδικασία. Επιπλέον, η πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα μπορεί να δημιουργήσει ανισότητες μεταξύ μαθητών, ανάλογα με την περιοχή, την οικονομική τους κατάσταση και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων προγραμμάτων και συσκευών.
Παρά τις προκλήσεις, η ψηφιακή εκπαίδευση προσφέρει ανεξάντλητες προοπτικές για τη βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης. Η προσαρμογή των περιεχομένων στις ατομικές ανάγκες του κάθε μαθητή, η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ψηφιακή γραφή και η κριτική σκέψη, καθώς και η ενίσχυση της συνεργατικής μάθησης είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ψηφιακή εκπαίδευση.
Η ψηφιακή εκπαίδευση διαμορφώνει επίσης το μέλλον της αγοράς εργασίας. Οι μαθητές που εκπαιδεύονται σε ψηφιακές δεξιότητες έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν σε έναν επαγγελματικό κόσμο που χαρακτηρίζεται από την ψηφιακή τεχνολογία.
Η ψηφιακή εκπαίδευση αντιπροσωπεύει έναν καίριο παράγοντα για την προετοιμασία των μαθητών για τον 21ο αιώνα. Παρά τις προκλήσεις, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία, δημιουργώντας έναν πιο σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό χώρο εκπαίδευσης

 "Νέα Εποχή Μόδας: Κατευθύνοντας το Στυλ με Σεβασμό στον Πλανήτη και τον Αυτοσεβασμό"

Της Θεοδώρα Μουστάκας, μαθήτριας 'Β ΕΠΑΛ 




Η μόδα δεν είναι πλέον απλά ένα θέμα ρούχων, αλλά ένας τρόπος έκφρασης, συνείδησης και αλλαγής. Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα και η προσωπική ευαισθησία κεντρίζουν το ενδιαφέρον, η μόδα γίνεται μια πλατφόρμα για να αναδειχθούν νέες τάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και στον εαυτό μας. Η έννοια της βιώσιμης μόδας κερδίζει έδαφος, με σχεδιαστές και καταναλωτές που αναζητούν προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον. Από ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι δίκαιες συνθήκες εργασίας, η βιώσιμη μόδα αντιπροσωπεύει την εξέλιξη του χώρου προς ένα πιο υπεύθυνο μέλλον. Η μόδα σήμερα αντλεί έμπνευση από διάφορες πολιτιστικές πηγές. Η πολυπολιτισμική επιρροή εμφανίζεται μέσα από χρώματα, υφές και σχέδια, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο καμβά που αντανακλά την ποικιλομορφία του κόσμου. Πέρα από τις τάσεις, οι νέοι βρίσκουν στη μόδα έναν τρόπο αυτοεκφραστικής ελευθερίας. Το στυλ γίνεται καθρέφτης της προσωπικότητας, αφήνοντας τους κάθε άτομο να ανακαλύπτει και να εκφράζει τον εαυτό του. Η μόδα στον 21ο αιώνα δεν είναι μόνο περί ρούχων, αλλά περί πολιτισμού, βιώσιμης επιλογής και αυτοεκφραστικής ελευθερίας. Οι νέοι είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του μεγάλου θεάτρου, προσφέροντας νέες ερμηνείες και δημιουργώντας μια νέα, συναρπαστική εποχή μόδας.

 "Γευστικές Περιπλανήσεις: Ανακαλύπτοντας Πολιτισμούς μέσα από τη Γαστρονομία"

Της Θεοδώρα Μουστάκας, μαθήτριας 'Β ΕΠΑΛ 



Η γαστρονομία αποτελεί μια πόρτα προς τους πολιτισμούς του κόσμου. Σε έναν χρόνο όπου η ταξιδιωτική εμπειρία είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη, η γευστική περιπλάνηση γίνεται ένας τρόπος να εξερευνήσουμε, να συνδεθούμε και να ανακαλύψουμε τον πολύχρωμο κόσμο των γεύσεων.
Κάθε πιάτο είναι μια ιστορία, μια κληρονομιά που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Σε κάθε γεύση, ανοίγει ένα παράθυρο σε διάφορες πολιτισμικές παραδόσεις και ιστορίες. Οι νέοι ανακαλύπτουν τη μαγεία του φαγητού ως μέσο έκφρασης. Μέσα από τη δημιουργία γευστικών αφηγήσεων, εκφράζουν την καλλιτεχνική τους πλευρά και μοιράζονται στιγμές με αγαπημένους. Καθώς δοκιμάζουμε πιάτα από διάφορες γωνιές του κόσμου, ανακαλύπτουμε την πολυπολιτισμική πλοκή της γαστρονομίας. Από την Ασία μέχρι τη Λατινική Αμερική, το τραπέζι γίνεται γέφυρα που συνδέει λαούς και παραδόσεις. Η γαστρονομία, απέναντι στην ψηφιακή έκρηξη, παραμένει μια πηγή απεριόριστης έμπνευσης και ανακάλυψης. Μέσα από το φαγητό, οι νέοι ανακαλύπτουν την πλούσια πολυμορφία του κόσμου και δημιουργούν γέφυρες που συνδέουν ανθρώπους και πολιτισμούς.


Τίτλος: "Συνάντηση Νότων: Ένα Ταξίδι στην Πολυμορφία της Μουσικής"

Της Θεοδώρα Μουστάκας, μαθήτριας 'Β ΕΠΑΛ 



Η μουσική, ως γλώσσα που ξεπερνά τα σύνορα, είναι ένας πολυδιάστατος κόσμος όπου διάφορα είδη συγκλίνουν και αλληλοεπιδρούν. Από τον ρυθμό του χορού μέχρι τις συμφωνίες της κλασικής μουσικής, από τον αυθεντικό ήχο της φολκ μέχρι την εκρηκτική ενέργεια της ροκ, η μουσική εκφράζει την ποικιλομορφία και την πλούσια κληρονομιά των πολιτισμών. 

 Κλασικη Μούσική: Η άρτια Συμφωνία των Πεπραγμένων

Η κλασική μουσική, με την πολυσύνθετη δομή της και την υψηλή τεχνική απόδοση, αντιπροσωπεύει την αισθητική της διαχρονικής εκφραστικότητας. Από τον Mozart ως τον Beethoven, δημιουργεί έναν κόσμο πλούσιο σε συναισθηματικές εκφάνσεις. Κλασικη Μούσική: Η άρτια Συμφωνία των Πεπραγμένων
Ροκ: Η Εκρηκτική Ενέργεια της Επανάστασης
Η ροκ, γεννημένη από τον ρυθμό της μαύρης μουσικής, ανατρέπει τα δεδομένα και αναδεικνύει τη δύναμη της εξεγερτικής ενέργειας. Από τους Beatles μέχρι τους Rolling Stones, η ροκ είναι μια έκφραση του ελεύθερου πνεύματος και της αντικαταστατικής κουλτούρας.

Τζαζ: Η Ελεύθερη Συνομιλία των Νοτών
Η τζαζ, με την αυτοσχεδιαστική φύση της, δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία συνομιλίας μεταξύ των μουσικών. Από τον Louis Armstrong ως τον Miles Davis, η τζαζ αντιπροσωπεύει την ανοικτή, πειραματική πνευματικότητα.

Παραδοσιακή Μουσική: Η Εκφραστικότητα της Καρδιάς
Οι παραδοσιακοί ήχοι αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητα και την ταυτότητα μιας κοινότητας. Από την ιρλανδική φολκ μέχρι τον ινδικό raga, η παραδοσιακή μουσική είναι μια εκδήλωση της ψυχής.

Ηλεκτρονική Μουσική: Ο Ήχος της Ψηφιακής Εποχής
Η ηλεκτρονική μουσική εκφράζει τη σύγχρονη τεχνολογία και τον ήχο της ψηφιακής εποχής. Από την techno μέχρι την ambient, δημιουργεί έναν κόσμο ηχητικών εξερευνήσεων.


Η μουσική αποτελεί μια γλώσσα που ενώνει τις κοινότητες, εκφράζει συναισθήματα και αντανακλά την πολυμορφία της ανθρώπινης εμπειρίας. Κάθε είδος μουσικής είναι ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της κουλτούρας, προσφέροντας μια πλούσια συναισθηματική και πνευματική εμπειρία.

Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας για την πιστοποίηση και τη στήριξή τους στην εφημερίδα μας❤

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις